Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Barcelona Districte Cultural: ARTS ESCÈNIQUES)

Circ: Lazuz

Dijous 27 de maig de a les 20 h

Espai: Sala Carlos Díaz- Institut Barri Besòs, Carrer Josep Pla 56

Moure’s i remoure’s. Anar i tornar. Empènyer i parar el cop. Cercar-se i no trobar-se. Buscar-se i ajuntar-se. I treballar plegats. I col·laborar. I construir junts. O no.

Lazuz o el seu equivalent, moure’s, perquè això és el que vol dir aquesta paraula hebrea, és el que fan dalt de l’escenari un acròbata i un malabarista. Dos personatges que van i venen, que es busquen i no es troben, que s’apropen i s’allunyen, que s’ajunten i se separen, que busquen connectar i construir, que potser podran i potser no, que no ho saben, però que ho intenten... Aquest és el sentiment que Itamar Glucksmann i Ron Beeri, els membres de la companyia franco-sueca Lazuz, van tenir quan es van posar a treballar plegats per intentar casar les acrobàcies i els malabars, les seves dues disciplines, en un espectacle conjunt, i aquest va ser també el leitmotiv sobre el qual van construir aquest espectacle, el primer treball plegats d’aquests dos artistes d’origen israelià, que han continuat explorant les possibilitats de malabars i acrobàcies en un segon espectacle, Baktana.

Tant Itamar Glucksmann com Ron Beeri van néixer a Israel. El primer es va formar com a ballarí a Berlín i en les tècniques del circ a l’escola Le Lido de Tolosa; actualment compatibilitza la seva feina a Lazuz amb col·laboracions amb altres companyies com Cie 111, d’Aurelien Bory, o la Compagnie Dernière Minute, de Pierre Rigal. Ron Beeri va centrar la seva recerca en el món del circ en la disciplina de malabars i va formar-se a la Dance & Circus University (DOCH) d’Estocolm.

De y con: Itamar Glucksmann, Ron Beeri

Diseñador de sonido: Matthieu Pernaud

Técnico de luz y sonido: Julie Malka / Fabien Megnin

Tour manager: Cécile Imbernon La chouette diffusion

Tutoría artística dentro de PACT: Christian Coumin

A partir de 6 anys

Durada: 45 minuts

Preu: Gratuït

Teatre "El pequeño poni" de Sala Flyhard/Flyhard Produccions

Divendres 9 d''abril de a les 20 h

Espai: Sala Carlos Díaz- Institut Barri Besòs, Carrer Josep Pla 56

És normal ser diferent? Ha de ser castigada, la diferència? Podem sacrificar la llibertat de ser diferents a la tranquil·litat d’estar segurs? Fins on hem de defensar la nostra diferència? Fins on l’hem de sacrificar per conviure amb normalitat?

Una motxilla amb els personatges de The Little Pony, tendres ponis de llargues pestanyes i crins pentinades que vesteixen els colors més dolços de l’arc de Sant Martí. Una motxilla rosa. La motxilla rosa i dolça que un nen de 10 anys porta cada dia a l’escola, la motxilla amb la qual dorm, la motxilla a la qual vol abraçar-se. Però és un nen. I la motxilla és rosa. I els seus companys d’escola es mofen d’ell i l’ataquen. Així que la direcció de l’escola li prohibeix tornar a portar la motxilla a l’escola. I la mare, per evitar problemes, decideix llençar-la a les escombraries.

I el nen, qui no ha fet res més que enamorar-se dels personatges d’una sèrie de dibuixos que passen per la petita pantalla, es converteix en víctima per partida doble: ell, que és l’agredit, sembla que també sigui el culpable de l’agressió.

En Paco Bezerra (Almería, 1978), Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2009 i Premi Calderón de la Barca 2007, va llegir a un diari una petita notícia que el va colpir: als EUA, el director d’una escola havia prohibit a un nen portar una motxilla de The little Pony. I va trobar en aquella notícia tot un seguit de preguntes que entronquen amb un dilema capital en la nostra societat: seguretat o llibertat.

I la Mercè Vila Godoy (Barcelona, 1978), directora d’escena amb treballs com Lo nuestro, Primera plana, Muda o L’any que ve serà millor, quan la Sala Flyhard va convidar en Paco Bezerra, es va sentir colpida per aquest text que parla del bullying, l’assetjament escolar, i el va portar a l’escena interpretat per Sergio Matamala i Glòria Sirvent (actriu a qui ja vam conèixer a IF (L’últim desig), de Vero Cendoya) i Només una vegada, de Marta Buchaca.

LA CRÍTICA HA ESCRIT

“El pequeño poni és una petita meravella que explora les múltiples cares de l’assetjament i del comportament humà. El tema no és gens senzill. L’obra s’endinsa en els límits de la resistència d’un nen sotmès a assetjament continuat a l’escola, en la resposta que hi dona la institució i en el comportament ambivalent i canviant dels seus pares. En poc més d’una hora desplega davant nostre un univers d’emocions contradictòries com la mateixa vida: pors, esperances, expectatives, ràbia, incredulitat, incertesa.” JORDI PLANA, CATORZE.CAT https://www.catorze.cat/noticia/12804/motxilla-rosa-nen-deu-anys

“Molt ben dialogada i amb algun ’insert’ visual i un esplèndid lament sonor de la mare, la funció ofereix una magnifica interpretació de Glòria Sirvent ben secundada per Sergi Matamala.” SANTI FONDEVILA, TIMEOUT.CAT https://www.timeout.cat/barcelona/ca/teatre/el-pequenyo-poni

“Resulta sorprendente cómo a través de la emoción, la ilusión y la sorpresa se crea un discurso argumentativo tan potente y persuasivo. Valentía aproximativa y responsabilidad a través de una obra tan marciana como relevante.” FERNANDO SOLLA, ENPLATEA.COM http://enplatea.com/?p=24394

DRAMATÚRGIA: Paco Bezerra

DIRECCIÓ: Mercè Vila Godoy

REPARTIMENT: Glòria Sirvent i Sergio Matamala

MÚSICA ORIGINAL I ESPAI SONOR: Dani Nel·lo

A partir de 12 anys

Durada: 65 minuts

Idioma: castellà

Preu: Gratuït

The Postman amb la Cia Txema Muñoz

Divendres 26 de març de a les 19 h

Espai: Sala Carlos Díaz- Institut Barri Besòs, Carrer Josep Pla 56

Quan obres una carta, qualsevol cosa és possible. A dintre del sobre poden amagar-se tones de poesia, un mar de sorpreses o un oceà de màgia que només esperen que la solapa es trenqui per escampar-se arreu amb tanta volada com la de la imaginació. I aquest és el món que omple la carta que ens ha de lliurar un carter molt especial, un carter que no vol fallar, un carter que farà tot el que pugui i més per entregar una carta que no té remitent ni destinatari, que sembla no tenir propietari malgrat que segur algú l’està esperant.

I aquest carter, The postman, per descobrir a qui va adreçada, decidirà obrir-la...

I un cop hagi obert el sobre, qualsevol cosa podrà passar, qualsevol sorpresa podrà tornar a convertir el públic en un nen innocent que creu que els fantasmes existeixen i que els gots s’omplen sense que ningú hi apropi l’aigua...

A The postman, Txema Muñoz reuneix els seus dots de prestidigitador i mim per regalar-nos un espectacle que sense paraules ens dirà molt i que ens farà arribar una carta que, encara que no ho sabéssim, tots estàvem esperant.

The postman és el quart espectacle de Txema Muñoz, que es va donar a conèixer amb Mr Magic (2004) i que després ha presentat Juliette (2011) i The tea time (2014), muntatges que li han proporcionat premis tan importants com el Golden Gaobi Award, (2019, Shenzhen, Xina) o haver estat convidat al Monday Night Magic de Nova York.

Preu: Gratuït

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona. En cap cas no es reservarà plaça per telèfon.

Un cop realitzada una inscripció no es retornaran els diners, a no ser que el centre cívic suspengui algun curs al qual no s’hagi inscrit un mínim de participants.

En cas de força major derivada de la crisis sanitària actual i/o perquè qualsevol autoritat governamental no permeti el desenvolupament de l’activitat a la que ha estat inscrit/a de forma presencial (donat que aquesta circumstància pot restringir l’accés a l’equipament) aquesta activitat s’adaptarà per a que pugui realitzar-se de forma virtual i des de qualsevol dispositiu amb accés a la xarxa internet. El nombre d’hores, sessions i horaris seran els mateixos. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès i, per tant, no donarà dret a la devolució de l’import de la inscripció proporcional a les sessions realitzades virtualment. Aquests possibles canvis seran informats amb antelació així com el suport o plataforma telemàtica des de la que es continuarà oferint l’activitat.

Condicions

Davant la situació actual fruit de la crisi sanitària i seguint les indicacions rebudes, l’aforament als cursos serà reduït per tal de poder garantir la distància de seguretat entre l’alumnat, per aquest motiu les places són limitades. Recomanem que prioritzeu la inscripció on-line. Les inscripcions presencials estan destinades a persones que no disposin d’accés a internet i per inscripcions de menors d'edat, aturats o persones amb discapacitat. Degut a les mesures sanitaries cada persona haurà de dur el seu material per fer el taller i és obligatori l'ús de mascaretes en tots els tallers. No es podran matricular persones menors de 18 anys.(Excepte en els cursos específics per a infants)

15% de descompte al segon taller!

Per la inscripció a dos o més tallers s’aplicarà un 15% de descompte a partir del segon taller de menor import, si les inscripcions són simultànies i de forma presencial al centre cívic.(no sent acumulables a altres tipus de descomptes)

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes o descomptes (situació d'atur o discapacitat) cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.(no sent acumulables a altres tipus de descomptes)

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TASCA (B59533190) | Carrer de Berlín, 39 entresol 1a, 08014 Barcelona
tasca@tasca.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC DEL BESÒS

Rambla de Prim, 87-89
08019 Barcelona
932564901
info@ccbesos.org

Logo Miram Cloud