Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Barcelona Districte Cultural: MUSICA)

Concert amb Alba Carmona

de

Espai: Sala Carlos Díaz- Institut Barri Besòs, Carrer Josep Pla 56

Ha trobat la seva veu. I la vol fer sentir. Una veu forta, flamenca, fusionada... Una veu que no és nova, encara que acabi de publicar el seu primer disc en solitari. Una veu bregada en mil escenaris, en milions de ritmes... flamencs, sí... però que no han renunciat mai a casar-se amb tot allò que han trobat al seu pas. També amb el folklore, que és la nostra memòria i la nostra riquesa, el nostre passat i la pedra amb la qual seguir construint el nostre futur.

L’Alba Carmona és una catalana amb sang andalusa. La seva mare ballava. I tocava la guitarra quan molt poques dones s’atrevien a fer-ho. La seva mare li va ensenyar que es podien obrir camins i ella va continuar per la seva mateixa senda: va ser la primera persona que es va llicenciar en el Grau Superior de Música en l’especialitat de Cant Flamenc. La primera. Qui va obrir la porta a totes les que van venir al darrere...

Des dels seus anys a l’Escola Superior de Música de Catalunya ha passat més d’una dècada, i l’Alba Carmona ha trepitjat aventures ben diferents i camins que podien semblar insospitats: s’ha passejat pel jazz —en aventures com la que va emprendre amb CMS Trío (Colina Miralta i Sambeat) & Chicuelo o amb la Flamenco Big Band de Perico Sambeat—, s’ha barrejat amb les músiques coreanes d’arrel —amb el grup tradicional coreà Jeong Ga Ak Hoe i altres artistes flamencs va presentar Pansori meets flamenco— i ha travessat escenes tan flamenques com la de l’espectacle Flamenco Hoy, de Carlos Saura, dirigit pel Chano Domínguez.

Malgrat aquesta vocació de caminant incansable per paratges ben diferents, l’Alba Carmona va tenir durant anys un punt de referència per a la seva feina: va ser, entre 2011 i 2018, la cantant de Las Migas, la formació que, abans que ella, havia liderat la Sílvia Pérez Cruz.

Però, fa un parell d’anys, l’Alba Carmona va decidir que havia arribat el moment de fer un salt al buit i llançar-se a cantar en solitari les seves cançons, temes als quals ha posat música i ha omplert de records i de vivències: parla de la maternitat poc després d’haver estat mare, li canta a la seva neboda, es baralla amb el mal d’amors inspirada pel que li va passar a una amiga... cançons d’arrels flamenques però banyades per tots els mars, en les quals l’Alba Carmona ha nedat fins ara i bressolades pels ritmes que solquen el Mediterrani o que arriben des de l’altra banda de l’Atlàntic.

Idiomes: castellà, gallec, català

Durada: 70 minuts

Preu: Gratuït

Concert Numen

Divendres 7 de maig a les 20 h

Espai: Sala Carlos Díaz- Institut Barri Besòs, Carrer Josep Pla 56

El piano respira flamenc. Les seves tecles l’escriuen i el dibuixen. El recorren, el passegen, el visiten, el porten cap a altres camins, el fan viatjar cap a altres mons... El piano traspua flamenc des de fa més d’un segle, des que el van incorporar grans mestres com Falla, Albéniz i Turina. Però ara són altres mans, les de Mélodie Gimard, amb altres esperits, altres muses, les que fan que el piano s’endinsi en altres realitats flamenques per dibuixar nous paisatges, nous escenaris amb unes aromes que beuen de Manolo Caracol i El Chozas de Jerez, però que també recorden les de pianistes com el cubà Bebo Valdés, l’armeni Tigran Hamasyan o el libanès Ibrahim Maalouf, molt més propers als sons del jazz.

Preu: Gratuït

Concert: "Verdad a compás" amb La Chunga

Divendres 26 de febrer de a les 20 h

Espai: Sala Carlos Díaz- Institut Barri Besòs, Carrer Josep Pla 56

Si algú es fa dir La Chunga és que somia a tocar el cel del flamenc. Si algú busca el recer d’una de les més grans, és perquè no vol que ningú la pensi petita. Si algú s’emmiralla en aquella dona que, nascuda a França a finals de la dècada dels anys trenta del segle passat, feta a Barcelona, va conquerir amb el seu ball els tablaos més populars i les ments més il·lustrades (des d’Alberti a Picasso, de Leon Felipe a Dalí), és que està disposat a portar les seves melodies a tot aquell que les vulgui sentir, des del connoisseur fins al profà, des del cantaor de palos a l’aspirant a deixeble de palmero.

La Chunga que ara ens visita té una vida més curta que la d’aquella mítica bailaora, però igual d’apassionada perquè els seus tres components (la cantaora Mariona Longarón, Angel Jiménez a la guitarra i Néstor Fernández al cajón flamenc) s’han proposat des de fa poc més de dos anys, quan van néixer com a grup, fer arribar el flamenc a qui se l’estima i a qui no el coneix, a qui no hi està familiaritzat i a qui el traspua per tots i cadascú dels porus de la seva pell. I això és el que proven de fer amb aquesta Verdad a compás que reuneix temes propis i altres que han manllevat i els han fet seus com el Mediterráneo, de Joan Manuel Serrat, o aquella Tarara que va escriure Federico García Lorca a partir de diverses cançons populars adreçades als més petits.

Preu: Gratuït

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona. En cap cas no es reservarà plaça per telèfon.

Un cop realitzada una inscripció no es retornaran els diners, a no ser que el centre cívic suspengui algun curs al qual no s’hagi inscrit un mínim de participants.

En cas de força major derivada de la crisis sanitària actual i/o perquè qualsevol autoritat governamental no permeti el desenvolupament de l’activitat a la que ha estat inscrit/a de forma presencial (donat que aquesta circumstància pot restringir l’accés a l’equipament) aquesta activitat s’adaptarà per a que pugui realitzar-se de forma virtual i des de qualsevol dispositiu amb accés a la xarxa internet. El nombre d’hores, sessions i horaris seran els mateixos. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès i, per tant, no donarà dret a la devolució de l’import de la inscripció proporcional a les sessions realitzades virtualment. Aquests possibles canvis seran informats amb antelació així com el suport o plataforma telemàtica des de la que es continuarà oferint l’activitat.

Condicions

Davant la situació actual fruit de la crisi sanitària i seguint les indicacions rebudes, l’aforament als cursos serà reduït per tal de poder garantir la distància de seguretat entre l’alumnat, per aquest motiu les places són limitades. Recomanem que prioritzeu la inscripció on-line. Les inscripcions presencials estan destinades a persones que no disposin d’accés a internet i per inscripcions de menors d'edat, aturats o persones amb discapacitat. Degut a les mesures sanitaries cada persona haurà de dur el seu material per fer el taller i és obligatori l'ús de mascaretes en tots els tallers. No es podran matricular persones menors de 18 anys.(Excepte en els cursos específics per a infants)

15% de descompte al segon taller!

Per la inscripció a dos o més tallers s’aplicarà un 15% de descompte a partir del segon taller de menor import, si les inscripcions són simultànies i de forma presencial al centre cívic.(no sent acumulables a altres tipus de descomptes)

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes o descomptes (situació d'atur o discapacitat) cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.(no sent acumulables a altres tipus de descomptes)

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TASCA (B59533190) | Carrer de Berlín, 39 entresol 1a, 08014 Barcelona
tasca@tasca.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC DEL BESÒS

Rambla de Prim, 87-89
08019 Barcelona
932564901
info@ccbesos.org

Logo Miram Cloud