Logo del centre cívic

Tallers Culturals (Barcelona Districte Cultural: MUSICA)

Concert amb Queralt Lahoz

Divendres 5 de març de a les 20 h

Espai: Sala Carlos Díaz- Institut Barri Besòs, Carrer Josep Pla 56

1917: l’any que va néixer la seva àvia.

1917: el títol del primer treball discogràfic de Queralt Lahoz, una dona nascuda a Santa Coloma l’any 1991, filla de família granadina, que troba les seves arrels en la música que escoltava amb la seva àvia (el flamenc i la cobla, la cançó espanyola i el bolero) i en l’esperit de llibertat que ella va saber encomanar-li, i s’enlaira cap a les músiques urbanes i el hip-hop per trobar noves sonoritats que connecten amb la més rabiosa contemporaneïtat.

Queralt Lahoz s’estrena en solitari l’any 2020 amb 1917, però no és una nouvinguda en el món de la música. I no només perquè canti des que té memòria (li cantava a cau d’orella a la seva àvia les tonades que sortien d’una ràdio que mai estava callada) sinó perquè forma part des de 2014 del projecte “De la Carmela”, que integra amb Daniel Felices (guitarrista, compositor i cantant de la banda D’Callaos); i perquè quan va formar aquest duo tenia ja un llarg passat: era vocalista i compositora de Pokas Luzes, cantaora de la companyia flamenca Los Mulero i vocalista de la banda llatina Hits The Town.

Però, després de tant trepitjar escenaris, Queralt Lahoz va decidir que havia arribat el moment de donar llibertat a la seva veu més personal, a la que parla de les seves arrels, de les dones de la seva família, de les seves històries, de les seves penes i les seves alegries... que han estat, també, les penes i alegries de moltes altres dones que durant l’últim segle han hagut d’arremangar-se per tirar endavant les seves famílies. Una veu i una manera de fer que recull l’herència i el camí que abans van trepitjar Enrique Morente o Lole i Manuel.

Veu amb consciència de classe. Veu que reivindica la condició de dona. Veu amb missatge que beu del flamenc i de les arrels per viatjar fins a les sonoritats d’avui en dia, les que avui omplen els carrers i les ones, les que expliquen les històries d’avui, les que avui canten les penes i les alegries d’unes dones que no són tan diferents de l’àvia de la Queralt, aquella dona que va néixer el 1917.

LA CRÍTICA HA ESCRIT

“Hay debuts que suenan a antología. 1917 (Say it Loud Records, 19), primer EP de Queralt Lahoz en solitario, es rotundo: cinco temas en los que el flamenco marida sin aspavientos con soul o hip hop. La joven tiene, como los minerales, propiedades equilibradoras.” YERAY S IBORRA, MONDOSONORO.COM https://www.mondosonoro.com/entrevistas/queralt-lahoz/

“Esta hija de la emigración de Santa Coloma de Gramanet fundamenta su música en la verdad de unas raíces que unen el flamenco transmitido por su yaya con esos sonidos urbanos de hoy, amén del son y los dejes de bolero que vienen de antes. Nuevas identidades en constante mutación, un mundo que no se para y una artista para defenderlo con tronío. Una nueva/vieja historia de esa sopa hija de mil cucharas que es la música” LUIS HIDALGO, ELPAIS.COM https://elpais.com/espana/catalunya/2020-08-17/el-tronio-de-una-nueva-identidad.html

Preu: Gratuït

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona. En cap cas no es reservarà plaça per telèfon.

Un cop realitzada una inscripció no es retornaran els diners, a no ser que el centre cívic suspengui algun curs al qual no s’hagi inscrit un mínim de participants.

En cas de força major derivada de la crisis sanitària actual i/o perquè qualsevol autoritat governamental no permeti el desenvolupament de l’activitat a la que ha estat inscrit/a de forma presencial (donat que aquesta circumstància pot restringir l’accés a l’equipament) aquesta activitat s’adaptarà per a que pugui realitzar-se de forma virtual i des de qualsevol dispositiu amb accés a la xarxa internet. El nombre d’hores, sessions i horaris seran els mateixos. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès i, per tant, no donarà dret a la devolució de l’import de la inscripció proporcional a les sessions realitzades virtualment. Aquests possibles canvis seran informats amb antelació així com el suport o plataforma telemàtica des de la que es continuarà oferint l’activitat.

Condicions

Davant la situació actual fruit de la crisi sanitària i seguint les indicacions rebudes, l’aforament als cursos serà reduït per tal de poder garantir la distància de seguretat entre l’alumnat, per aquest motiu les places són limitades. Recomanem que prioritzeu la inscripció on-line. Les inscripcions presencials estan destinades a persones que no disposin d’accés a internet i per inscripcions de menors d'edat, aturats o persones amb discapacitat. Degut a les mesures sanitaries cada persona haurà de dur el seu material per fer el taller i és obligatori l'ús de mascaretes en tots els tallers. No es podran matricular persones menors de 18 anys.(Excepte en els cursos específics per a infants)

15% de descompte al segon taller!

Per la inscripció a dos o més tallers s’aplicarà un 15% de descompte a partir del segon taller de menor import, si les inscripcions són simultànies i de forma presencial al centre cívic.(no sent acumulables a altres tipus de descomptes)

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes o descomptes (situació d'atur o discapacitat) cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.(no sent acumulables a altres tipus de descomptes)

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TASCA (B59533190) | Carrer de Berlín, 39 entresol 1a, 08014 Barcelona
tasca@tasca.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC DEL BESÒS

Rambla de Prim, 87-89
08019 Barcelona
932564901
info@ccbesos.org

Logo Miram Cloud